Cum să spui „Da!” pasiunilor tale

Morning pages scris
Morning pages – ritualul tău #deScris
25/09/2018
Cadouri Craciun
Ghid de cadouri fantastice pentru sărbători
06/12/2018

Cât de banală ar fi viaţa fără un hobby care să ne bucure orele libere?

Mai mult decât o modalitate plăcută de petrecere a timpului, hobby-urile vorbesc despre personalitatea noastră şi sunt un refugiu excelent împotriva plictiselii. Un hobby este mai mult decât o distracţie, el poate reprezenta o soluţie la îndemână de a te elibera de stresul acumulat pe parcursul zilei.

Nu toţi avem jobul perfect, nu toată lumea şi-a descoperit vocaţia din tinereţe, aşa că, de multe ori, orele „de după program” sunt cele pe care le aştepţi cu nerăbdare toată ziua.

Dincolo de acel „de la 9 la 5” suntem cu adevărat „noi” şi putem da expresie lucrurilor care ne pasionează. Fie că vorbim de pictură, desen, caligrafie sau pur şi simplu despre actul a scrie într-un jurnal, este bine să dăm glas acestor pasiuni care ne aduc bucurie. Chiar dacă timpul este limitat, atunci când pasiunea este mare, vei observa că reuşeşti să fii mai organizat şi să-ţi găseşti timp pentru noile tale preocupări.

Orice ai face, renunţă la „corsetul” prea strâns al perfecţiunii. Dorinţa exacerbată de a face lucrurile perfect poate duce la abandon, iar acesta este ultimul lucru pe care îl vrei. Hobby-ul trebuie să te relaxeze, iar nu să seteze ţinte prea greu de atins. Dacă hobby-ul tău face parte din sfera #deScris, bucură-te de culoare şi îndrăzneşte să experimentezi, fără emoţii. Un judecător prea aspru poate fi intimidant, aşa că fii răbdător şi îngăduitor cu tine. Acum este momentul în care te poţi exprima fără oprelişti.

De ce este bine să laşi frâu liber imaginaţiei, fără teama de a greşi?

Să vedem:

  • Te distrezi explorând .
  • Nu trebuie nimic. Cu siguranţă nu eşti responsabil să creezi opere de artă pentru posteritate.
  • Poţi încerca oricând o altă activitate.
  • Savurezi clipa prezentă.
  • Ai mai mult timp cu tine însuţi. Şi acesta nu e puţin lucru.

Tu cu ce hobby te delectezi acum?

P.S. Îţi recomandăm secţiunea #deArtă şi caligrafie de pe site, vei găsi acolo multe lucruri care îţi vor aprinde imaginaţia!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *