Bullet journaling este o metodă foarte de populară de organizare, documentare și reflecție asupra vieții de zi cu zi. Poate vei fi surprins, dar această combinație de jurnal personal, agendă, listă cu „de făcut” sau chiar orice vrei să notezi poate avea un impact major asupra ta.

Ai 10-15 minute libere?

Gata, atât îţi trebuie ca să te apropii cât mai mult ceea ce ţi-ai propus.

Pentru început, înarmează-te cu armele creative necesare, adică un kit de bullet journal pentru începători sau avansaţi, cum preferi.

De ce? Nu poţi scrie şi cu un pix pe o agendă de anul trecut? Ahahahaha. A fost o glumă bună, dar NU! ???? Adică sigur că poţi, dar nu obţii aceleaşi rezultate. Aceste kit-uri cu bullet journal contin markere speciale şi o agendă punctată, pentru că astfel îţi va fi mai uşor să schiţezi toate log-urile, desenele şi planurile, iar toată această combinaţie uşor artistică te ajută să vizualizezi mai bine lucrurile. Odată ce le proiectezi în mintea ta, ai făcut deja primii paşi spre atingerea scopurilor.

Cât timp dedici pentru reflecţia personală? Altfel spus, cât aloci pentru auto-evaluarea ta? Vezi „the big picture”? Atunci când scrii, îţi explorezi sinele interior, călătoria zilnică prin viaţă, luptele pe care le duci şi aspiraţiile tale.

Tu ştii cel mai bine ce obiceiuri vrei să menţii în rutina ta zilnică, creează secţiuni speciale pentru fiecare dintre ele. Vrei să alergi? Să-ţi menţii rutina de fitness zilnică? (wow!) Un tracker dedicat te va ajuta să bifezi acest drum spre succes. Meal planning? Nimic mai simplu, notează-ţi meniul săptămânal şi o listă de bază de cumpărături în bullet journal.

Atunci când scrii evoluţia ta este mai uşor vizibilă.

Menţine-ţi obiceiurile sănătoase prin bullet journal. Încearcă pentru început o lună de zile. Ne poţi mulţumi la sfârşit! ????

P.S. Sfatul #DeScris: Nu uita să incluzi în rubricile din BuJo-ul tău şi o secţiune de „Bucurie”, ideal la sfârşitul fiecărei zile. Scrie acolo toate lucrurile de peste zi care te-au făcut să te simţi recunoscător şi fericit, chiar şi dacă ţi se pare prea banal să notezi că te-a bucurat o cafea cu lapte. Toate aceste idei adunate se fac un bulgăre mai mare de fericire şi îţi dau un plus de energie şi bucurie de viaţă, iar acesta nu e puţin lucru.

Alege-ţi un bullet journal de aici: www.descris.ro/de-arta/bullet-journaling. Happy Spring!